dilluns, 26 de novembre del 2012

Confitura de meló i de carabassa

Aquesta activitat comença amb un regal que ens van fer. La família de na Susanna un dia ens va regalar una carabassa i uns quants melons del seu hort. Seguint amb la línia de la sobirania alimentària i intentant aprofitar els productes locals i de temporada, se'ns va ocórrer elaborar una confitura casolana i molt fàcil de fer. Només calia pelar la fruita, trossejar-la i mesclar-la amb prou sucre dins d'una olla. Després havíem d'esperar que tot bullís a foc lent i remenar-ho de tant en tant. Les primeres passes de la recepta les vàrem fer a l'escola, la resta ho vaig acabar a casa perquè requeria de molt de temps i paciència. 


Dies més tard s'havia de tastar la confitura i omplir els pots de vidre amb molta cura. També vam escriure la recepta en un full i unes etiquetes amb el nom del producte final. 
Pas a pas, una cosa darrera l'altra, hem fet aquests potets dolços que seran molt bons per un berenar, un postre o una bereneta. Esperam que us agradi. Bon profit!


2 comentaris:

  1. A na Gibet li ha agradat tant que ja no en tenim. En tenim de feta per s'àvia, peró sa d'escola és més bona perque no té trossos!! ...

    ResponElimina
  2. L'altre dia na Gibet estava ben contenta perquè en duia per berenar dins el panet. Què bé!

    ResponElimina